Hírek, Uncategorized

Három nemzetközi önkéntes érkezett!

Ebben az évadban az Európai Szolidaritási Alap támogatásának köszönhetően 3 nemzetközi önkéntes gazdagítja munkájával családközpontunk programkínálatát. Elérkezett a pillanat, hogy be is mutassuk őket, valamint az általuk vezetett foglalkozásokat is.Marta Padilla Rojas így vall magáról:
Egyike vagyok az Európai Szolidaritás Testület önkénteseinek, akik itt a Családközpontban működnek. Dél-Spanyolországból érkeztem és a fotó- és filmklubot vezetem. A Szépművészeti Egyetemen fotó-, film- és audiovizuális szakán végeztem. Különösen érdekel a kultúra terjesztése, valamint ennek szerves beépítése az oktatásba, mert úgy érzem, hogy a művészi kifejezésés a kreativitás nagyon fontos része, azonban a nevelés során nem mindig kap elég hangsúlyt. Ezért vagyok itt, hogy tanítsak és terjesszem a fotóművészetet, valamint szorgalmazzam a kultúra értékelését és megélését a közösségben”. 
A foto és filmklub olyan kapcsolódási keretet teremt, ahol a fiatalok kreatív workshopokban megtanulhatják és kipróbálhatják a fényképezés művészetét. Hetente szombatonként találkozunk és minden hónapnak megvan a maga tematikája, ezáltal nyitogatva a tagok kreativitását. Alkalmainkon a résztvevők megismerkedhetnek a kamera és fényképészet elméleti és gyakorlati alapjaival, és a workshopok keretén belül ki is próbálhatják gyakorlatban is a tanultakat. Havonta kétszer terepre is megyünk, a havi tematikának megfelelően a gyakorlatban is alkalmazni a tanultakat. 

Vicky Saavedra így vall magáról: Spanyolországból érkeztem és az Európai Szoldaritási Testület önkétese vagyok a Brassói Családközpontban. Észak-nyugat Spanyolországban, egy kis faluban élek, de az egyetemet Leon városában végeztem, ahol angol filológiát tanultam. Miután befejeztem az utolsó tanulmányi évem visszatértem a szülőfalumba, ahol különböző helyeken dolgoztam, végül úgy döntöttem jelentkezek önkéntesnek így gazdagodva azáltal, hogy itt lehetek. Megpróbálok adni magamból valamit a központnak, a közösségnek. Az önkéntes év után hazatérve szeretném a szakvizsgámat letenni és a tanulmányaimat befejezve, így a jövőben angoltanár lehetek. Az előttünk levő hónapokban különböző életkorú embereknek fogok spanyol nyelvet tanítani, valamint angol társalgási csoportot is indítok. Ez a két csoport azért is fontos számomra, mert amint már elítettem nyelvtanár szertnék lenni. Itt lenni, részt venni a programokban nagy lehetőség számomra és alig várom, hogy együtt tanulhassunk!

Victoria Alfayate vagyok, 22 éves és Spanyolországból, Madridból jöttem. Az egyetemen szociális munkás képzésben részesültem, ugyanis mindig is szerettem segíteni a rászorulóknak, másoknak. A közeljövőben sérült gyerekekkel való foglalkozásra szeretnék szakosodni. Ez irányú első tapasztalataim az autista unokatestvéremmel való kapcsolatomban szereztem és mélyen meghatározta világnézetemet, az embertársaimhoz való viszonyomat.
Önkéntesként jelentkeztem az Erdélyi Ifjúsági Egyesület által működtetett Családközpontba, mert különleges és szép programnak tartom a speciális nevelési igényű gyerekekkel való munkát, ugyanakkor Brassó is vonzó volt számomra. Örülök, hogy a Családközpont munkacsoportjának tagja lehetek.
A központ keretében az idéntől induló Kísérő pedagógusi programban veszek részt, mely az Áprily Lajos Főgimnáziummal partnerségben valósul meg. Ennek keretében napi rendszerességgel tevékenykedek az elemi osztályokban, ahol a speciális nevelési igényű vagy tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek szervezek egyéni és csoportos programokat az iskolában vagy a Családközpontban. Szándékomban áll jól megismerni ezeket a gyerekeket, azáltal is, hogy sétára is elkísérem. Úgy gondolom, hogy nemcsak az egyetemen tanult elméleti tudás, de nyitott személyiségem, vidám és közvetlen lényem segít abban,hogy ezt megvalósíthassam.

Köszönjük, hogy hozzánk csatlakoznak és aktív szerepet vállalnak a központ mködtetésében. Isten hozta és jó munkát, érezzék itthon magukat nálunk!

 

Author


Avatar

<a href="https://whanjeab666.com/">สล็อตออนไลน์</a>