Your address will show here +12 34 56 78
Alapvégzettségemet tekintve tanítónő, illetve gyógypedagógus vagyok. Később a menedzsment és térségfejlesztésben szakosodtam. Közel húszévi térség- és közösségfejlesztési tapasztalattal a hátam mögött most is azt vallom, amit a kezdetekkor: a változás nem kívülről jön, hanem belülről. Ha én magam változok, a környezetemre is hatással vagyok. A világ változásában pedig mindnyájunknak szerepünk van, egymással együttműködve, de egy cél fele haladva a világ és életünk is jobbá, szebbé válhat. Ha dallal, mosollyal és barátsággal lakjuk be környezetünket, akkor az élet is szép, pacsirtadallal teli és barátságokkal megáldott élet lesz. A Családközpont pedig élő példája a közösségépítés ez irányú megvalósulásának.
Andrási Erika
Központvezető
Végzettségem szerint gyógytornász vagyok, viszont a kisfiam születése óta főként az anyaságra és az azt megelőző időszakra terelődött az érdeklődésem szakmán belül is. Így kezdtem előbb várandós, majd baba-mama tornát tartani. Élmény végigkövetni egy-egy kismama anyává válását, majd a kisbabája fejlődését. Nagy kedvem lelem a szülő-gyermek közti kapcsolat és az ehhez kötődő módszerek megismerésében és felhasználásában, mint a kötődő nevelés, babahordozás, babajelbeszéd és természetes csecsemőhigiénia.
Andrási Melinda
Tíz éve dolgozom közösségszervezőként, szervezek gyermek-, felnőtt táncházakat és népművészeti táborokat. Több oktatási intézményben tanítottam néptáncot, vezetek népi játszóházakat. 2016/2017-ben a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasaként Franciaországban a diaszpóra magyarságát, majd 2018-tól a Petőfi Sándor Program ösztöndíjasaként Erdélyben a szórvány magyar szervezetek munkáját segítem programszervezőként.
Angyal Sára Réka
Brassóban születtem. Ugyan itt élek és itt végeztem az erdőmérnöki tanulmányaim. Kereskedelemben dolgozok és az egyik hobbym a fotózás.
Csiki Edmond
Mentálhigiénés segítő szakember és vállalkozó vagyok. Hármas ikres anyaként és civil szervezeti körökben 10 éve foglalkozom lelki egészségvédelemmel. Az a tapasztalatom, hogy minden egyes nap egy új esély a belső harmónia felé és legtöbbször elég hozzá egy-két odafigyelő, biztonságos és együttérző emberi kapcsolat.
Farkas Zsófia
Közgazdász-tanárként dolgozom immár több mint 20 éve az Áprily Lajos Főgimnaziumban. Szeretek olvasni, énekelni, új dolgokat tanulni és segíteni a rászorulókon. Elvem az, hogy mindenkinek szüksége van pénzügyi és gazdasági tudásra, kortól függetlenül.
Ferencz Irma
Először a középiskolában énekeltem kórusban, aztán a négyfalusi kórus tagja voltam egy évig, majd Marosvásárhelyen a kántor-tanítóképzőben karvezetést is tanultam. A képző elvégzése után nem sokat foglalkoztam kórussal. Öt-hat éve köszönt vissza életembe a kórussal való foglalkozás, örököltem egy nagyon lelkes kórust a Brassói Unitárius Egyházközségnél, mint karvezető. Majd egy kis változás történt…. megszületett a csoda: a Szinkópa!
Kádár Gábor
2012-ben végezetem gyógytorna szakot a Transilvania egyetem orvosi karán. Egyetemi éveim alatt már elkezdtem az agykárosult betegekkel való rehabilitációs munkát úgy korházakban, mint otthoni gondozásban. Tapasztalatom kiterjed az idegrendszeri sérülések mellett, az ortopédiai zúzódások, a hátgerinc különböző problémáinak és a láb anatómiai elváltozásainak kezelésére. A bélrendszer renyheségét megelőző vagy serkentő légzőgyakorlatokkal összekötött mozgás is része a gyógytorna programomnak. Gyermekekkel külön dolgozok, mozgás és korai fejlesztő foglalkozások keretében. Több éves tapasztalat és a tavaly elvégzett M.A.E.S (Movement Analysis- Education Strategies, azaz mozgáselemzés és tanítási startégiák) terápia-képzés nagyban elősegített szakmai fejlődésemben, és lehetőséget nyújtott, hogy a speciális igényű gyermekek rehabilitációjában is szakavatott lehessek.
Lay Zsóka
2002-ben végeztem a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem gyógypedagógia szakán. Jelenleg logopédusként dolgozom. Az elmúlt években többek között pszichodrámában és gyermekpszichodrámában képződtem. A Családközpont munkatársaként a szülői támogató csoport vezetője és az Oázis – sajátos nevelési igényű gyerekek szüleinek önsegítő csoportja - társvezetője vagyok.
Nagy Emőke
Szakterületem a pedagógia, szociológia, Feuerstein módszeres kognitív fejlesztés. A Családközpont az a hely számomra, ahol megtapasztaltam, hogy közösségben dolgozva igenis meg lehet váltani a világot, ami állhat 5-7 emberből, vagy éppen 25-ből.
Nika Izabella
Közgazdász, humán erőforrás menedzser, vállalkozófeleség. Brassóba költözésem óta keresem a lehetőséget, hogy a helyi magyar közösség aktív tagja lehessek. Szeretek mások olvasmányaiból inspirálódni, imádok táncolni, s gyerekkoromban színésznő szerettem volna lenni. Innen is a kötődésem, a két programhoz, melyeknek a felelőse is vagyok, az olvasóklub és a színjátszócsoport.
Somodi Júlia
Tanítónő vagyok az Áprily Lajos Főgimnáziumban. Megalakulása óta önkénteskedem a Családközpontban, az Éneksuli keretében. Az ének, a zene tanítása mindig fontos volt számomra ezért külön öröm az, hogy iskolai kereteken kívül is foglalkozhatom az ének-zene megszerettetésével, tanításával.
Soós Anna-Mária
Mesterségem fogtechnikus. Mindig érdekelt a természet, a kirándulások, a tájékozódási versenyek és a természetvédelem. 11 évnyi cserkésztapasztalattal gazdagodva, a Családközpont önkénteseként szeretném megosztani tapasztalataimat a Tekergők program keretében.
Soós Lehel
Óvónő vagyok. Gyermekkorom óta körül vesz a zene, az éneklés. Szakdolgozatomat is a gyermekek zenei neveléséről írtam. Fontosnak tartom, hogy jó zenei alapot adjunk a gyerekeknek, mert a zenével, énekléssel nevelt gyerekek más területen is jól teljesítenek. Vallom, Gryllus Dániellel együtt, hogy énekelni jó, mert az éneklésben a lelkek összeérnek. Iskolás koromban még volt kézimunka óra, ahol jó alapokat kaptunk. Az ovisokkal is sokat barkácsolunk. A tűvel, cérnával hobbiként kezdtem foglalkozni. Édesanyám irányításával egyre több mindent el tudok készíteni, átalakítani, újrahasznosítani. A siker örömét szeretném megosztani azokkal, akik velem együtt tűt és cérnát ragadnak. Így született az ötlet a Gombostű programhoz.
Szotyori Réka
สล็อตออนไลน์